Ahma

Hirvi

Karhu

Metso

Pikkulinnut

Teeri

     
Metso

Metso on suurin kanalintumme. Sen soitimen näkeminen sekä kuvaaminen on hieno elämys. Auringon noustessa metsot alkavat soimaan ja välillä soidin kiihtyy metsojen selvitellessä välejään tappelemalla. Jossakin vaiheessa naarasmetsot eli

metsot_200
koppelot saapuvat paikalle ja se kiihdyttää soidinta entisestään. Koppelot seuraavat soidinta ja valitsevat kumppanikseen hallitsevan metson. Hallitseva metso voi paritella useamman koppelon kanssa.

Metsojen kuvaaminen tapahtuu telttakojusta. Kojussa on tilaa yhdelle henkilölle varusteineen. Kojuun mennään edellisenä iltana, ennen auringon laskua. Illan aikana metsot saapuvat paikalle ja siinä vaiheessa niitä ei saa enää häiritä. Kuvaaminen alkaa seuraavana aamuna auringon noustessa. metsokoju_200

Metsojen soidinaika alkaa huhtikuun puolenvälin jälkeen ja se kestään 3-4 viikkoa.  Kuvaaminen tapahtuu yhdessä luontokuvaaja Hannu Hutun kanssa. Hannun metsokuvia voit käydä katsomassa täältä hakusanalla tetrao.

Samaan aikaan keväällä on mahdollista kuvata myös karhuja ja teeriä. Hinnastosta löytyy valmiita paketteja, missä on yhdistetty metson ja karhun kuvaaminen.

© martinselkosen eräkeskus 2007